Όπως η τηγανίτα. Μια ποντιακή συνταγή.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 κιλό νερό ζεστό
- λίγη ζάχαρη
- λιγo αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά ξερή ή νωπή
- σουσάμι
- λάδι (για να αλείψουμε το τηγάνι)
Πώς το κάνουμε:
- Βάζουμε το νερό σε ενα βαθύς μπολ ή λεκάνη ζυμώματος, ρίχνουμε τη μαγιά και το αλάτι.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά το τηγάνι και το αλείφουμε με λάδι.
- Παίρνουμε με την κουταλιά απο το μείγμα και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο τηγάνι (μόλις το ρίχνουμε φουσκώνει αμέσως σχηματίζοντας επάνω τρύπες).
- Κοπαναμε το σουσάμι και το καβουρδίζουμε.
- Ρίχνουμε το σουσάμι πάνω στα λαλαγγια βάζοντας ταυτόχρονα και ζάχαρη
- απο sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου