Σάββατο

Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο


Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από τη θεομηνία στη Ρόδο - Κύπρια η δεύτερη νεκρή

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί νεκρές δυο γυναίκες, μια 27χρονη εκπαιδευτικός, και μια γυναίκα κυπριακής καταγωγής 40 έως 45 ετών, ενώ αγνοούνται τέσσερα ακόμη άτομα, περιλαμβανομένου του συζύγου της Κυπρίας.







Δύο νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός από τη θεομηνία που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Ρόδο.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί νεκρές...

δυο γυναίκες, μια 27χρονη εκπαιδευτικός, και μια γυναίκα κυπριακής καταγωγής 40 έως 45 ετών, ενώ αγνοούνται τέσσερις ακόμη άνθρωποι, περιλαμβανομένου του συζύγου της Κυπρίας και ενός εκπαιδευτικού που επέβαινε στο ίδιο όχημα με την 27χρονη.

Φόβους για νέα θύματα από τη θεομηνία στη Ρόδο εξέφρασε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ και τον Σπύρο Μάλλη ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε σε αυτή την καταστροφή, η μια γυναίκα φυσιογνωμικά φαίνεται ξένη και κανείς δεν την αναζήτησε. Φοβάμαι ότι υπάρχει κι άλλος» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χατζηδιάκος. «Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για την τύχη του αγνοουμένου εκπαιδευτικού» πρόσθεσε.

Επισήμανε μάλιστα, ότι η περιοχή στον χείμαρρο της Κρεμαστής που έχασε τη ζωή της η εκπαιδευτικός είναι ενταγμένη σε πρόγραμμα για δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων, αλλά το έργο «κόλλησε» σε απαλλοτριώσεις.

Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε λόγο για βιβλικές καταστροφές στο νησί: «Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο, πρόκειται για φαινόμενα τρομακτικά. Η στάθμη του νερού στη γέφυρα της Κρεμαστής ξεπέρασε τα τρία μέτρα σε ένα σημείο και κάλυψε τη γέφυρα σπάζοντας τα κάγκελα και παρασύροντας οχήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε δε, ότι είχε δώσει εντολή να κλείσει η γέφυρα που έγινε το δυστύχημα αλλά οι αρχές δεν πρόλαβαν λόγω της κακοκαιρίες.


Φωτό από proodos.net

Στο νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές, ενώ 100 οχήματα παρασύρθηκαν.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Ιωάννης Γαϊτανίδης είπε στο Mega ότι οι δύο δάσκαλοι παρασύρθηκαν στον χείμαρρο της Κρεμαστής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπαθε βλάβη και προσπάθησαν να φύγουν πεζή. Μαζί τους ήταν ακόμη ένας δάσκαλος, ο οποίος κατάφερε να διασωθεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι πληγείσες περιοχές του νησιου. Μιλώντας στον σταθμό μας ο δήμαρχος του νησιου Στάθης Κουσουρνάς ειπε ότι από το '85 ειχε να σημειωθεί ανάλογη καταστροφή. Πρόσθεσε ότι αρκετές περιοχές δεν έχουν ρευμα, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Στο νησί μετέβη ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ, ενώ στη Ρόδο βρίσκονται ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά.



Η πυροσβεστική της Ρόδου έχει δεχθεί περίπου 140 κλήσεις για απάντληση υδάτων και έχει τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρασύρθηκε αυτοκίνητο και στην περιοχή Αρχάγγελος.

Η βροχόπτωση έπληξε κυρίως το βόρειο τρίγωνο του νησιού και προκάλεσε αρκετά προβλήματα κυρίως στους δρόμους ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα κυρίως στην περιοχή Ιαλυσός.

Η βροχή διήρκεσε δύο περίπου ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές κυρίως στο οδικό δίκτυο του νησιού ενώ ήδη οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε πολλές περιπτώσεις σήμερα για τον απεγκλωβισμό ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, παρακαλούνται όσοι πολίτες αντιληφθούν ότι αγνοείται κάποιο οικείο τους πρόσωπο να επικοινωνήσουν άμεσα με τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές στα τηλέφωνα 100, 199 και 112.


Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου